ПРИРОДА – ЕКСПЕРТ ТВОЄЇ КРАСИ

Кожна людина прагне мати чудовий вигляд. Адже так приємно відчувати на собі захоплені погляди перехожих, чути приємні слова від знайомих та друзів, компліменти від коханої людини. І хоча часто можна почути: «Пощастило, генетика!», насправді все не зовсім так. Вчені давно довели, що стан шкіри лише на 10 % залежить від спадковості, решта –  це щоденний догляд за собою.

Звичайно, нинішня індустрія краси зробила великий крок вперед. Навіть не крок, а справжній прорив. Кілька спеціальних ін’єкцій здатні розгладити ненависні зморшки, а дороговартісні креми та маски – зробити обличчя ідеальним. Проте є одне «але» – краса ця буде примарлива й короткотривала, а звичка миттєвого ефекту змушуватиме вас знову й знову вдаватися до кардинальних методів, спустошуючи ваш гаманець, та й і вас зсередини.   

У гонитві за нав’язаними еталонами краси та сумнівними моделями ми забуваємо про природність і справжність. Адже тільки природа здатна оновити й надихнути нас, повернути молодість і красу, бо знає всі секрети та має «ключик» до кожного з нас. Шкода, правда, що більшість цим нехтує. Насправді всі «секрети краси» – навколо нас, варто лише усвідомити це і зробити крок у правильному напрямі. Почніть вже сьогодні з природних компонентів, і через короткий проміжок часу ви відчуєте дивовижний ефект цілющих трав.

Алое Вера

Про ефективне використання Алое Вера згадувалося ще в китайських рецептах трав’яної медицини, де його називали «ліками гармонії». Алое пом’якшує, зволожує та заживлює шкіру обличчя, робить її пружною та еластичною, усуваючи запалення та жирний блиск. Крім того, Алое Вера звільняє шкіру від ороговілих клітин та відновлює рівень pН.

Це чудовий природний засіб від сонячних опіків, оскільки створює захисний шар на шкірі, який тримає його зволоженим і забезпечує велику кількість мінералів і антиоксидантів, які прискорюють загоєння. Прискорює поділ клітин і проникає в епідерміс (зовнішній шар шкіри) в чотири рази швидше, ніж вода. Сік Алое Вера можна використовувати як засіб для зняття макіяжу та як кондиціонер для волосся.

Існує легенда, що навіть сам Олександр Великий вдерся на острів Сокотра після того, як йому стало відомо, що там росте величезна кількість алое, достатня для лікування ран цілого батальйону.

Лаванда

Лаванда наділена антисептичними властивостями, завдяки чому є дієвим антибактеріальним засобом. Ефективно впливає на стан шкіри, пом’якшує і зволожує її, зупиняє запальні процеси та усуває незначні недоліки. Приємний аромат лаванди налаштовує на спокійний лад, допомагає зібратися з думками та зосередитись.

Для рецептів краси використовують сухі квіти і гілочки лаванди для приготування відварів, або ж готову натуральну ефірну олію лаванди, придбану в аптеці або спеціалізованому магазині. Простий і швидкий рецепт відвару в домашніх умовах: 1 столова ложка квіток лаванди на склянку окропу. Це ефективний засіб очищення для будь-якого типу шкіри. Приготований відвар використовують 1-2 рази.

Про високі дезінфікуючі властивості лаванди свідчить такий історичний факт: у XIII ст. європейці носили браслети з лаванди, щоб захистити себе від чуми та інших небезпечних захворювань.

М’ята

Ще в давні часи в багатьох країнах м’яту вважали ефективним засобом для спокійного та здорового сну. Освіжаючі властивості цієї рослини благотворно діють на шкіру, омолоджують її та відновлюють.

До того ж м’ята сприяє зняттю спазмів судин. М’яту в усі часи вважали супутницею хорошого сну, її розвішували у кімнатах, де відпочивали, а також клали в подушки. М’ята володіє заспокійливими властивостями. З неї роблять чудовий скраб для ніг і рук. До речі, крім заспокійливої дії, ви отримаєте ще й свіжість за рахунок вмісту у м’яті ментолу. Ментол не лише освіжає, а і є досить сильним заспокійливим засобом.

Здавна господині для чистоти і свіжого аромату в будинку мили підлогу з м’ятою. Після такого вологого прибирання свіжість трималася протягом тривалого часу.

Масло жожоба

Масло жожоба є цінним косметичним засобом завдяки повній сумісності зі шкірою людини. Саме тому масло не закупорює пори і швидко поглинається шкірою. У його складі містяться амінокислоти (ефект колагену), жирні кислоти та вітамін Е, що в комплексі забезпечують пом’якшувальну, омолоджувальну та протизапальну дію.

Як відомо, вічнозелене дерево жожоба спочатку росло у південних частинах Північної та Південної Америки. На сьогодні його культивують у багатьох країнах, серед яких Австралія, Китай, Єгипет, Ізраїль, ОАЕ та ін. Масло жожоба підходить для будь-якого типу шкіру. Якщо використовувати його для волосся, через певний час воно набуде ефекту, як після біоламінування.

Про цінність олії жожоба в давнину свідчить те, що індіанці в Південній Америці та Мексиці використовували масло жожоба в якості «рідкого золота» – своєрідної валюти, на яку можна було поміняти їжу і навіть прикраси або зброю.

Вищезгадані природні компоненти настільки популярні, що їх навіть додають у подушки, ковдри та матраци. Зокрема, таку лімітовану ексклюзивну колекцію «Весняна ніч» випустила ТМ Sönger und Söhne. Ексклюзивну серію створено для того, щоб під час сну ви не лише відпочивали і набиралися сил, а й ставали красивішими та здоровішими. Секрет полягає в тому, що вироби збагачені вітаміном Е, Алое Вера, лавандою, м’ятою, маслом жожоба. У поєднанні з високоякісними тканинами турецького походження природні компоненти чинять розслаблюючу дію, допомагають комфортно відпочити та вдихнути аромат натуральних трав. Відтепер Ваш сон стане не тільки міцним, а ще й цілющим, а вітамінний комплекс вбереже Вашу шкіру від весняного авітамінозу та подарує справжню насолоду!

*Придбати асортимент лімітованої колекції «Весняна ніч» від ТМ Sönger und Söhne можна в мережах ТЦ «Епіцентр» та «Нова Лінія». Поспішайте, кількість товару обмежена.