Готуємось до школи: як обрати матрац для дитини?

 

     Усі ми розуміємо важливість відпочинку для людського організму та із задоволенням поринаємо в сон після виснажливих робочих буднів, щоб набратися сил як фізичних, так і духовних. Проте в умовах шаленого ритму життя та стресових ситуацій тривалість сну може бути меншою за норму. Варто зважити на той факт, що дорослий організм ще у змозі впоратися з такими порушеннями, водночас як для дитячого — безсоння та недосип можуть прирівнюватися до справжньої катастрофи. Особливо ця проблема загострюється у переломні періоди, як-от вступ до школи. Тож потурбуйтеся про своїх першачків та створіть усі умови для повноцінного відпочинку. Для цього насамперед потрібно подбати про облаштування місця для сну, зокрема про якісний і комфортний матрац. Здоров’я та добробут маленького школяра мають бути понад усе! Як правильно обрати матрац та на що слід зважати при цьому — далі у статті.

     Як швидко минув час — ваш малюк підріс і збирається до школи. Якщо ви вже придбали новенький ранець, яскраві зошити, сучасну канцелярію та стильний одяг і думаєте, що на цьому все скінчилось, — ви помиляєтесь. Адже крім забезпечення навчального процесу варто ще й подбати про повноцінний сон майбутнього учня. Гризти граніт науки – справа нелегка, тож і відпочивати потрібно належним чином. Для цього оберіть правильний матрац для дитини, який би відповідав її фізичним та віковим особливостям, а головне – був комфортним. Для дітей від 6 років чудово підійдуть ортопедичні матраци на основі пружинного блоку Bonnel або системи незалежних пружин Pocket Spring, вони характеризуються підвищеними анатомічними властивостями і хорошою еластичністю.

     Основні критерії при виборі матраца
     ♦ Рівність поверхні
     ♦ Правильна жорсткість
     ♦ Якісний наповнювач і матеріал чохла
     ♦ Міцність і довговічність
     ♦ Зручність у догляді

     Обираючи ідеальний матрац для дитини, зверніть увагу на матеріал чохла. Це має бути натуральна тканина, що не пропускає повітря і має антибактеріальні властивості. Не рекомендується брати синтетичні тканини, адже вони не пропускають повітря та накопичують статичну електрику. Життя дітей 6-7-річного віку перенасичене навчанням та рухливими іграми. У цей період дитячий хребет потребує особливої уваги, адже постійно росте та розвивається, а разом із ним формуються всі органи, кістки та м’язи. Проте найінтенсивніше організм росте уві сні, тому турбота про здоровий сон має бути комплексною. Якщо до 6 років рекомендують використовувати безпружинні матраци, то для дитини молодшого шкільного віку підходять ортопедичні матраци на основі пружинного блоку, середньої жорсткості з природнім наповнювачем із латексу. Це натуральний матеріал, виготовлений із екстракту соку гевеї. Завдяки спеціальній обробці латекс набуває мікропористої структури, схожої до будови бджолиних стільників, із заповненими повітрям комірками. Пориста поверхня латексу надає матрацам виняткової м’якості, забезпечуючи абсолютні зручність та комфорт. Таким чином здійснюється рівномірний розподіл повітря у матраці, гарантуючи кращу вентиляцію внутрішніх шарів і неперевершений масажний ефект. Ваша дитина почуватиметься затишно й комфортно під час сну на такому матраці, а вранці прокидатиметься відпочилою і бадьорою та з радістю вирушатиме в школу.

     Важливо правильно підібрати розмір матраца, щоб він ідеально підходив для зросту дитини та ліжечка: для дітей до 6 років рекомендований розмір матраца до 120 см; до 12 років — не менше ніж 160 см; для підлітків до 16 років — до 180 см.

     При купівлі матраца не забудьте про сертифікат відповідності – це свідчення того, що він виготовлений за всіма стандартами та вимогами, які висуваються до таких виробів.
     Пам’ятайте, що яким би якісним не був матрац, він, які і всі речі, потребує належного догляду. Скористайтеся простими порадами і ваш виріб прослужить вам довгий час.

Рекомендації щодо догляду за матрацом
1. Перед першим використанням матрац потрібно провітрити впродовж доби. Бажано, щоб при цьому він мав вертикальне положення.
2. Повторюйте процедуру провітрювання щоразу, як міняєте постільну білизну.
3. Один раз на 3 місяці змінюйте положення матраца — перевертайте догори дном у напрямку «голова-ноги».
4. Зберігайте етикетку і паспорт на матрац — це гарантія його якості та тривалої експлуатації.

     Обирайте правильні, комфортні, якісні речі для сну для себе та своєї родини. Адже чудовий день починається з повноцінного та спокійного відпочинку вночі!