Проблеми зі здоров’ям, в особистому житті? Винні матрац і подушка поганої якості

Що робити, якщо ви неспокійно спите?

     Якщо ви погано спите, зверніть увагу на свій матрац. Адже велика ймовірність, що причина саме в ньому. Він може бути занадто жорсткий, або навпаки — надто м’який. Щоб правильно підібрати рівень жорсткості матраца, необхідно враховувати стан вашого здоров’я та вагу. Якщо ви маєте проблеми з опорно-руховим апаратом або ж нервовою системою, то варто перед покупкою проконсультуватися з лікарем.

     Подушка також може бути причиною неспокійного сну. Тож не зволікайте, а оновіть спальне місце.

   Окрім класичних моделей, виробники пропонують моделі подушок різних форм. Вони дозволяють створити комфортні умови для сну. Важливу роль відіграє і наповнювач. Оптимальним варіантом стануть моделі з синтетичним наповнювачем. Такі подушки володіють необхідними анатомічними властивостями і повністю відповідають нормам гігієни.

    Подбайте також про свіже повітря в кімнаті. Дотримання цих умов у комплексі гарантуватиме вам спокійний і здоровий сон. Враховуйте не тільки температуру повітря в кімнаті, а й рівень вологи. Залишайте кімнату на провітрювання якомога частіше, незважаючи на погодні умови.

Що робити, коли під час сну мліють руки?

    Багатьом людям, особливо старшого віку, знайоме відчуття поколювання та оніміння в руках, особливо вночі. Виявляється, причиною оніміння рук може бути неправильно підібрана подушка або звичка спати з підкладеними під голову руками, що ускладнює кровообіг.

   Насамперед, необхідно замінити подушку на більш зручну. Важливо обирати модель за розміром плечей, щоб під час відпочинку голова постійно знаходилася на подушці. Лише в цьому разі тіло повністю розслабиться — і зникне відчуття втоми. Ортопедична подушка відповідного розміру запобігатиме пережиманню судин та онімінню рук.

  Окрім подушки, важливо правильно обрати матрац. Ортопедичні матраци забезпечують природне положення хребта, що також позитивно впливає на нормалізацію кровообігу. Матрац і подушка у комплексі забезпечать вам повноцінний відпочинок, дозволять м’язам повністю розслабитися.

Як позбутися болю в колінах і суглобах?

   Під час болю в колінах і суглобах важливо не тільки дотримуватися правильного раціону харчування та приймати лікарські препарати, а й добре відпочивати. Щоб сон був повноцінним, необхідно створити відповідні умови. Важливим чинником є якість вашого матраца. Він обов’язково повинен мати ортопедичні властивості, що запобігатимуть можливому розвитку хвороби.

   Під час вибору матраца необхідно взяти до уваги рекомендації лікарів. У такому випадку він не повинен бути занадто твердим або надто м’яким. Оптимальним варіантом буде середня жорсткість. Це забезпечить ідеальну анатомічну підтримку тіла і дозволить м’язам розслабитися.

   Можна обрати безпружинний варіант на основі термочутливих матеріалів і піни з масажним ефектом. Ортопеди рекомендують під час болю в суглобах використовувати матраци, які мають різну жорсткість з обох сторін.

   Завдяки великому вибору матраців ви зможете без проблем вибрати найбільш підходящий варіант для себе та рідних.